به گزارش بازرگانی خبرگزاری مهر، کافی است کمی در سایتهای مختلف چرخ بزنید و در مورد انواع مختلف سرور اختصاصی مطالعه کنید؛ خواهید دید که چگونه هرکدام در مورد اشکال مختلف سرور اختصاصی با آب و تاب تعریف کردهاند. اگر قصد خرید سرور اختصاصی داشته باشید، چنان در بین مدلهای مختلف آن گیج خواهید شد که آن سرش ناپیدا!
این بسیار خوب است که انواع مختلفی از سرور اختصاصی وجود دارد و افراد مختلف میتوانند بسته به نیازهایشان یکی از آنها را انتخاب کنند، اما برای خرید سردرگم خواهید شد. یکی از مواردی که در انتخاب آن دودل میشوید، انتخاب بین سرور اختصاصی لینوکس و ویندوز است. برای آنکه به شما در تصمیم گیری کمک کنیم، در این مقاله در مورد تفاوت سرور اختصاصی ویندوز و لینوکس خواهیم گفت و به سوال پرتکرار خرید سرور اختصاصی ویندوز یا لینوکس کدام مناسب است؟ پاسخ خواهیم داد. پس همراهمان باشید.
سرور اختصاصی ویندوز و لینوکس چیست؟
سرور یک کامپیوتر بسیار قدرتمند است که به صورت ۲۴ ساعته روشن است و یک اینترنت پر سرعت دارد. این کامپیوتر قدرتمند در دیتاسنتر نگهداری میشود. برای آنکه بتوانید از این کامپیوتر قدرتمند استفاده کنید، نیاز به سیستم عامل دارید.
زمانی که روی سرور خودتان سیستم عامل ویندوز نصب کنید، سرور اختصاصی ویندوز خواهید داشت و زمانی که روی سرور خودتان سیستم عامل لینوکس نصب کنید، سرور اختصاصی لینوکس خواهید داشت.
همانطور که متوجه شدید، اساس هر دوی اینها مشترک است، اما تفاوت در سیستم عامل، تفاوتهای دیگری را هم به وجود آورده است که سبب شده است افراد مختلف انتخابهای مختلفی داشته باشند. اما این تفاوتها چه مواردی هستند؟ در ادامه به آنها اشاره میکنیم.
تفاوت سرور اختصاصی لینوکس و ویندوز
درست است که اساس هر دو نوع سرور اختصاصی یکسان است، اما هرکدام مزایا و معایبی دارند که سبب میشود کاربران به دنبال یکی از آنها بروند. برای مثال موارد زیر:
بررسی کارایی سرور اختصاصی ویندوز و لینوکس
اگر با سیستم عامل لینوکس کار کرده باشید، میدانید که این سیستم عامل با خط فرمان مدیریت میشود و شما نیاز است که با دستورات آن آشنا باشید. سرور اختصاصی لینوکس در مقایسه با سرور اختصاصی ویندوز، منابع کمتری نیاز دارد. مورد دیگری که در مورد سرور اختصاصی لینوکس وجود دارد، این است که پروتکل امن یا همان SSH دارد.
تفاوت در دسترسی به سرور
برای کنترل بهتر سایت، نیاز است که دسترسیهای لازم به شما داده شود. در سرور اختصاصی لینوکس و ویندوز شما میتوانید از پروتکل FTP استفاده کنید و از آن برای انتقال فایل استفاده کنید؛ اما برای دسترسی به کمک SSH یا Telnet تنها باید از سرور اختصاصی لینوکس استفاده کنید.
مزیتی که ویندوز نسبت به لینوکس دارد، این است که امکان دسترسی به دسکتاپ از راه دور را میدهد که مدیریت سرور را نسبت به لینوکس آسانتر میکند.
صفحه کنترل پنل
به وسیله کنترل پنل شما قادر خواهید بود تا تنظیمات و ویژگیهای مختلف سایت خودتان را سفارشی سازی کنید و آن را مدیریت کنید. از کنترل پنلهای معروف میتوان به سی پنل، دایرکت ادمین، پلسک و … اشاره کرد.
در لینوکس شما میتوانید از سی پنل یا مدیر میزبان وب استفاده کنید و در سرور اختصاصی ویندوز نیز میتوانید از پلسک استفاده کنید که محیط کاربری، کاربرپسندی دارد.
تفاوت کاربرپسندی سرور اختصاصی لینوکس و ویندوز
میزان راحتی در استفاده از سرور اختصاصی ویندوز و لینوکس، به دانش فنی شما بستگی دارد، اما برای بسیاری از افراد استفاده از ویندوز راحت تر از لینوکس است.
بسیاری از کسانی که از سرور اختصاصی لینوکس استفاده میکنند، این استدلال را دارند که استفاده از لینوکس به علت برخورداری از سی پنل آسان است، اما برای کاربران مبتدی، کار کردن میتواند سخت باشد.
امنیت سرور اختصاصی لینوکس و ویندوز
یکی از مواردی که در سالهای گذشته بیشتر شده است، موضوع حملات سایبری است. حملات DDos ها و نقض دادهها، حذف فایلها از جمله مواردی هستند که برای یک سایت تهدید به حساب میآید.
به همین دلیل بسیار مهم است که شما چه نوع سرور اختصاصی خریداری کنید.
برای مثال سرور اختصاصی لینوکس، امنیت بهتری را برایتان فراهم میکند، اما در سرور ویندوز شما برای داشتن امنیت بالاتر، نیاز به نصب برنامهها و نرم افزارهای بیشتر برای مبارزه با ویروسها، بدافزارها و نرم افزارهای جاسوسی دارید.
مقایسه پشتیبانی فنی سرور لینوکس و ویندوز
زمانی که یک سایت را اجرا میکنیم، مشکلات فنی زیادی ممکن است رخ بدهد؛ به همین دلیل دسترسی داشتن به تیم پشتیبانی بسیار اهمیت دارد. در سرور اختصاصی لینوکس شما از پشتیبانی جامعه متن باز برخوردار میشوید در سرور اختصاصی ویندوز پشتیبانی توسط تیم مایکروسافت انجام میشود.
بررسی تفاوتهای کاربردی سرور اختصاصی ویندوز و لینوکس
یکی از اصلی ترین تفاوتهایی که بین سرور اختصاصی لینوکس و ویندوز وجود دارد، این است که در کاربردشان تفاوت دارند؛ یعنی شما بر اساس نیازتان و کاربردی که از سرور اختصاصی دارید، نوع سرور اختصاصی خودتان را انتخاب خواهید کرد.
برای مثال اگر سرور اختصاصی را برای میل-سرور یا میزبانی وب، پشتیبان گیری دادهها، تست اپلیکیشن، ساخت و ایجاد vpn، ساخت سرورهای آنلاین برای گیم و حتی دانلود کردن فایلهایی با حجم بالا میخواهید، سرور اختصاصی ویندوز برایتان گزینه بهتری است.
اما اگر سرور اختصاصی را برای ایجاد سرور بازی، کسب درآمد با ارز دیجیتال، استفاده از volp، میزبانی وب و بررسی کردن کدها در برنامه نویسی میخواهید، سرور اختصاصی لینوکس میتواند برایتان مناسب باشد.
البته برخی کاربردها مانند ساخت سرور بازی یا میزبانی وب میتواند در بین این دو مشترک باشد که در این صورت برای انتخاب باید فاکتورهای دیگری که در بالا گفتیم را در نظر بگیرید.
سخن آخر
در این مقاله در مورد تفاوتهایی که میان سرور اختصاصی ویندوز و لینوکس وجود دارد صحبت کردیم و راهنماییهای لازم را در اختیار شما گذاشتیم.
فراموش نکنید که هیچیک از این دو بر دیگری برتری ندارد و این شما هستید که بر اساس نیازتان باید یکی را انتخاب کنید. مورد دیگری که باید در زمان خرید سرور اختصاصی در نظر بگیرید، این است که از شرکتی سرور اختصاصی را تهیه کنید که سرورهایی با سخت افزار به روز ارائه میدهند و از کیفیت و سرعت خوبی برخوردار هستند و پشتیبانی ارائه شده آنها، خوب است.
آسام سرور یکی از ارائه دهندگان خدمات میزبانی است که در خرید سرور اختصاصی میتوانید رویش حساب کنید. این شرکت ارائه دهنده هم پشتیبانی ۲۴ ساعته در ۷ روز هفته دارد و هم گارانتی عودت وجه دارد. علاوه بر آن، مشاوره رایگان برای خرید نیز دارند که شما میتوانید با تیم پشتیبانی این ارائه دهنده ارتباط برقرار کنید و راهنماییهای لازم را دریافت کنید.
در صورتی که سوالی در این زمینه دارید یا تفاوت دیگری به ذهنتان میرسد، در قسمت نظرات با نما به اشتراک بگذارید به کامل شدن لیست، کمک کنید.
این مطلب، یک خبر آگهی بوده و خبرگزاری مهر در محتوای آن هیچ نظری ندارد.
نظر شما